De kunst van het grillen. Je kijkt naar de hitte van de kolen en naar de rook uit de schoorsteen. De grill is er klaar voor. Terwijl je de steak zout, kijk je naar de structuur. Het eerste contact met het metaal moet geluid maken. Sissen staat gelijk aan smaak. Nu minimaal een minuut wachten en een kleine duw voor het ruitpatroon. Als het vocht begint te parelen op de bovenkant en de kleur verandert, dan is het tijd om te keren. Even geduld oefenen. Een laatste duwtje en laten rusten.
Dat is de kunst van het grillen.
Feel the heat, the hot spots, see the smoke curling from the chimney. The grill is ready. While seasoning, you look at the marbling. When the steak hits the grill, there should be a sound. Sizzle equals flavour. Let it touch the grill, for at least a minute. Twist slightly for perfect grillmarks. Look at the moisture on top, the colour. Just before it bends, flip it. Wait, be patient. Just one more nudge for the final mark and take it off. Let it rest, for the juice to relax.
That’s the art of grilling.